Nadat je dit hebt gelezen zul je nooit meer gebruikte theezakjes weggooien

Bij velen van ons is thee een onmisbaar onderdeel van de dag. Op het werk, in de keuken, eigenlijk overal. Elke dag zetten we talloze koppen thee. Dat betekent echter ook dat we aardig wat theezakjes weggooien…

Dat is zonde, want wist je dat je met een paar gebruikte theezakjes je vaatwerk weer brandschoon krijgt? Dit is slechts één van de slimme manieren om gebruikte theezakjes een tweede leven te geven. Hieronder delen we deze en nog 5 andere briljante manieren om geld te besparen en tegelijkertijd milieubewust bezig te zijn.

Het kan pijn verlichten

Heb je last van een zonnebrand, muggenbeten, koortsblaasjes, of zelfs een pijnlijke kneuzing? Hier is een eenvoudige truc: neem een gebruikt theezakje, laat het afkoelen en leg het op de pijnlijke plek. Thee bevat stoffen die de bloedvaten vernauwen, wat het lekken stopt dat vaak leidt tot verkleuring bij blauwe plekken of wonden.

Het helpt tegen donkere kringen en wallen

Wanneer je ’s ochtends wat theezakjes in de koelkast legt en ze afgekoeld zijn, kun je ze gedurende 10 minuten onder je ogen leggen. De kou van de theezakjes en de aanwezige theïne, de theevariant van cafeïne, stimuleren de bloedcirculatie in de gevoelige huid onder je ogen. Tegelijkertijd zorgt de tannine in thee ervoor dat zwelling en verkleuring onder je ogen verminderen.

Zweetgeur uit je schoenen halen

Om van die vervelende zweetgeur in je schoenen af te komen, kun je sterke theezakjes in je schoenen leggen en ze een nachtje laten zitten. De volgende dag is de zweetgeur volledig geabsorbeerd!

Een frisse koelkast

Iedereen kent het trucje met een bakje soda om nare geurtjes in de koelkast te bestrijden. Maar wist je dat een bakje met oude, gebruikte theezakjes nog beter werkt? De theezakjes absorberen ongewenste geuren en zorgen voor een heerlijk frisse koelkast.

Ontvet je afwas

De afwas doen na een uitgebreide maaltijd kan een hele klus zijn. Maar wat als ik je vertel dat je de gebruikte theezakjes het zware werk kunt laten doen terwijl jij ontspant op de bank? Hier is hoe het werkt: plaats je vieze borden in de gootsteen en voeg wat oude theezakjes toe. Ga daarna lekker op de bank zitten en neem even wat tijd voor jezelf. Wanneer je later terugkomt, zul je zien dat het merendeel van het vet is opgenomen door de theezakjes. Dat is pas handig!

Last van muizen?

Als je last hebt van muizen, verstop dan gebruikte theezakjes in kasten, kelders en andere plekken waar ze door kunnen kruipen. De geur van thee schrikt muizen af en zorgt ervoor dat ze twee keer nadenken voordat ze je huis proberen binnen te dringen.

Deel deze tips verder met je vrienden!