Maak zelf gemakkelijk dit heerlijke gevuld Turks brood

Jullie weten ondertussen wel dat wij van Usefulhometips dol zijn om lekkere recepten te maken en deze heerlijke gerechten met jullie te delen zodat je het zelf kunt gaan maken. Daarnaast zijn de recepten die je binnen 20 minuten vaak klaar hebt onze favoriet. Dit recept duurt iets langer voordat het op tafel staat, maar dit komt vooral omdat het nog even in de oven moet. Turks brood is het hoofd ingrediënt wat je hiervoor nodig hebt. Wij hebben ervoor gekozen om een afbak brood bij de Lidl te kopen. Dit recept is lekker, eenvoudig klaar te maken en ziet er ook nog eens heel leuk uit.

We zullen jullie precies vertellen wat je nodig hebt om dit recept voor 4 personen klaar te maken en hoe de bereidingswijze is.

Wat heb je allemaal nodig?

  • 1 Verse of afbak Turks brood
  • 300 Gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 100 gram jong belegen 30+ geraspte kaas
  • Eetlepel Olijfolie
  • Snufje Italiaanse kruiden

Hoe maak je het?

Zet als eerste stap de oven aan op 200 graden, zorg ervoor dat de oven minimaal 10 minuten aan het voorverwarmen is. Pak een broodmes en hol het brood uit zonder dat je de bodem raakt. Als tip geven wij mee op mimimaal een halve vinger van alle randen te snijden, omdat het brood nog wel stevig moet blijven zonder dat het uit elkaar valt. Leg de afgesneden broodstukken even apart. Vervolgens kun je de uien snijden, knoflook fijn persen en de 2 paprika’s de zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Doe de groentes samen met de olijfolie in de pan, bak het voor 4 minuten om vervolgens het gehakt toe te voegen. Je kunt overigens ook kipgehakt gebruiken of vegetarisch gehakt mocht je dat lekkerder vinden. Bak het nog 6 minuten zodat het gehakt bijna gaar is.

Nu kun je als laatste stap de 2 eetlepels chilisaus door het gehaktmengsel roeren om het vervolgens met een opscheplepel in het brood te verdelen. Je zult zien dat er best veel in het uitgeholde brood past. Strooi er de geraspte kaas over met nog  een snufje Italiaanse kruiden. Zet het voor 10 minuten in de oven op 200 graden. Tip: Je kunt met de overgebleven brood heerlijke croutons maken.

Opzoek naar een lekker drankje? Deze 2 martini rosso cocktails zijn perfect om erbij te maken.

Vind jij dit recept nou leuk en lekker om te maken? Laat het ons weten en wij zijn benieuwd naar jullie prachtige resultaten!