Dit zijn de beste tips hoe je beenham kunt klaarmaken

Als wij denken aan kerst dan denken wij aan een hele gezellige periode met vrienden en familie. Ook het heerlijke eten en drinken mag in deze periode gegarandeerd niet ontbreken. De laatste 5 jaren hebben we denk al altijd een lekkere beenham op tafel staan. Toen wij een beenham voor het eerst gingen klaarmaken geef ik toe dat het best een gekloot was hoe je dit het beste kon klaarmaken, we moesten namelijk meerdere keren de beenham terugleggen omdat die nog te rauw en te koud van binnen was. Gelukkig hebben wij nu een aantal jaar later de perfecte tip voor jullie die ik graag op onze website deel voor alle lezers.

Dankzij deze tips kun je er zelf nog voor kiezen of je de beenham in de pan wilt klaarmaken, in een pan met water wilt maken of zelfs in de oven wilt klaarmaken. Hieronder zullen we voor elke bereidingswijze vertellen hoe je de beenham het beste kunt klaarmaken.

1 Beenham klaarmaken in de pan

Als eerste stap moet je een klontje boter laten smelten in een hapjespan. Zorg er vervolgens voor dat alle zijden van de beenham kort gebraden zijn. Nu kun je de deksel half over de pan zetten en laat de beenham in ongeveer 60 minuten garen. Dit is een hele makkelijke manier om je beenham te bereiden voor tijdens de kerst.

2 Beenham in pan met water klaarmaken

Je moet er wel voorzorgen dat de ham in een passende pan past om vervolgens de pan te vullen met water waardoor de beenham helemaal onder water komt te liggen. Breng het water aan de kook en zorg dat je dit voor 45 minuten aan de kook kunt houden. Hierna kun je de ham uit de pan halen en kun je de verpakking makkelijk los29 snijden. Klaar is je beenham om in heerlijke plakken gesneden te worden.

3 Beenham uit de oven

Verwarm de oven eerst voor op 200 graden. Haal de ham minimaal 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Wij snijden aan de bovenkant van de beenham altijd een ruitjespatroon. Als wij de ham uit de oven klaarmaken zetten we hem voor 45 minuten in de oven. Na deze 45 minuten kun je de beenham uit de oven halen, dek hem nog even af met aluminiumfolie voor circa 10 minuten. Klaar is je heerlijke beenham ok ook lekker in plakken gesneden te worden.

Is jouw inductieplaat ingebrand? Deze tip is handig voor je.

In het algemeen raden wij aan de beenham 30 minuten van te voren uit de koelkast te halen, zodat die alvast op kamertemperatuur kan wennen. Heerlijk om er een lekkere honingmosterdsaus, roomsaus of champignonsaus bij te serveren.

Ben jij opzoek naar een leuke restaurant in Noord Brabant? Wij hebben een aantal leuke suggesties.

Ben jij een beenham liefhebber? Laat het ons weten hoe jij hem klaarmaakt en of je nog tips voor ons hebt welke laklaag je eventueel gebruikt voor de beenham. Deel deze tips verder met je vrienden en familie!

Wil jij graag een foodtruck huren in Noord-Brabant? Bekijk het volledige foodtruck assortiment van BFS.