Gebruik jij weleens markeerstiften? Dit zijn de voordelen die je er allemaal mee kunt doen

Herken jij ze nog? De ouderwetse markeerstiften die vandaag de dag nog steeds ontzettend populair zijn onder jongeren maar zeker ook ouderen. Eigenlijk toen ik op de middelbare school zat gebruikte ik al markeerstiften tijdens het studeren of tijdens het maken van opdrachten. Er zijn ontzettend veel kleuren te vinden die je kunt kopen, ook kun je in bijna iedere winkel waar ze school en werk gerelateerde producten kunt kopen markeerstiften vinden in allerlei soorten en maten. Wist je dat het gebruiken van markeerstiften je veel voordelen kan opleveren. Ik zal er een aantal beschrijven welke gedachtes er allemaal achter de markeerstift zitten.

Waarvoor kun je de markeerstiften gebruiken?

Wanneer je voor je werk of voor school vaak lange teksten moet lezen kan een markeerstift je hier goed bij helpen. Ook tijdens het leren voor je studie of voor een cursus is het ideaal om een markeerstift te hebben in huis. Je kunt namelijk met markeerstiften belangrijkste stukken tekst markeren. Zo kun je eenvoudig meerdere belangrijke teksten, zinnen of woorden een of meerdere kleuren geven. Zo maak je in één oogopslag direct duidelijk wat van belang is. Je zorgt er namelijk voor dat je hierdoor meer overzicht in je teksten kunt krijgen, daarnaast kun je makkelijk hier een samenvatting van maken.

De punt van de markeerstift

Heb je weleens gekeken hoe deze punt van de markeerstift eruit ziet? Het kenmerkende aan deze highlight stiften is de beitelvormige punt. Wist je dat je hierdoor zowel dikke als dunne lijnen en makkelijk arceringen kunt maken. Voor tekeningen kun je het ook gebruiken. Gebruik de dunne kant om de tekening te maken en de dikke kant om de tekening mee in te kleuren.

Arceren in alle kleuren die er zijn

Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken, maar markeerstiften zijn er in alle kleuren van de regenboog. Van fluorescerend en fel van kleur tot fijne pastel kleuren. Alle kleuren zijn perfect om mee te arceren, aangezien de tekst door de marketing nog steeds goed te lezen blijft.

Heb jij vroeger vaak markeerstiften gebruikt? Of gebruik je ze nog steeds? Laat het ons weten waarvoor jij ze gebruikt. Deel deze handige tips en weetjes verder met vrienden!