Fan van stamppot? Bekijk dan dit heerlijke andijviestamp recept

Ja mensen de winterperiode zit er alweer aan te komen. Dat betekent vroeger licht buiten maar ook zeker vroeger donker buiten, daarnaast zullen de temperaturen flink gaan dalen. In deze periode denken wij altijd direct aan de sinterklaas maar vooral aan de leuke kerstperiode. Heerlijk om altijd met vrienden en familie bij te praten en lekkere maaltijden en dranken te drinken tijdens de kerst. Ook als ik aan de winterperiode denk zie ik direct stamppot voor me. Met dit recept delen wij met jullie hoe je zelf een overheerlijke andijviestamppot op tafel kunt zetten met zelfs een heerlijke rookworst erbij!

Dit recept zal erop gebaseerd zijn om het met 2 personen te eten. Ik zal precies omschrijven wat jullie allemaal nodig hebben en hoe je vooral dit heerlijke gerecht thuis makkelijk en snel kunt klaarmaken!

Wat heb je allemaal nodig voor 2 personen?

  • 500 gram kruimige aardappelen ( geschild)
  • 250 gram andijvie
  • 100 gram spekreepjes
  • 25 gram roomboter
  • Scheutje melk
  • Zout en peper

Hoe maak je de andijviestamppot?

Als tip om tijd in de bereiding te besparen geven wij mee koop geschilde kruimige aardappelen. Dan kun je gelijk beginnen met de aardappelen te koken in 1o tot 12 minuten. Doe in een klein pannetje de spekreepjes krokant bakken. Nadat de aardappelen gekookt zijn voeg je de boter en andijvie toe bij de grote aardappelen. Laat de boter 2 minuten smelten om vervolgens dit door elkaar te stampen. Wij doen altijd een scheutje melk erbij zodat de stamppot lekker romiger smaakt. Voeg de spekjes eraan toe en roer het nog een keer goed door elkaar.

Als laatste stap kun je de rookworst volgens verpakking klaarmaken, vaak kun je deze in de magnetron doen voor 2-3 minuten. Verwijder de verpakking en leg een stuk rookworst op de stamppot die je aan het opscheppen bent voor jezelf of voor anderen. Klaar is je heerlijke andijviestamppot die je binnen 15 tot 20 minuten op tafel hebt staan, echt een aanrader tijdens de koude winterperiode die eraan zit te komen!

Ben jij fan van stamppot? Laat het me weten wat je favoriete stamppot is. Deel dit heerlijke recept vooral verder met alle liefhebbers die je kent!