Bewaar altijd je oude wc rollen om er deze dingen van te maken

We moeten allemaal dagelijks meerdere keren per dag naar de wc om te plassen of te poepen. Hiervoor heb je natuurlijk wc papier nodig. Wanneer een wc rol op is gooi je meestal direct je oude wc rol weg in de prullenbak, maar wist je dat je deze oude wc rollen kunt gebruiken voor heel veel leuke en handige dingen? Allereerst hebben we 2 leuke weetjes voor jullie. Wist je dat we gemiddeld per jaar per persoon 100 toiletrollen opmaken? Dit is ongeveer 20.000 velletjes wc papier per persoon! Je kunt heel wat leuke dingen doen met de oude wc rollen die je over hebt. Wij zullen in dit leuke artikel een aantal handige voorbeelden geven wat je ermee kunt doen.

1 Plantenpotje maken

Heb je plantenzaadjes die je graag wilt planten? Dat kan perfect in een lege wc-rol! Hiervoor moet je vier spleetjes in de onderkant knippen om het rolletje dicht te vouwen of zet de wc rol op een klein schaaltje. Vervolgens kun je de wc-rol gemakkelijk vullen met aarde en de zaadjes die je wilt planten. Je zult zien dat je plantje perfect gaat groeien in de wc-rol.

2 Bowlingbaan ervan maken

Dit is een hele leuke om te maken als je kleine kinderen hebt. Het is toch super leuk om thuis te bowlen. Je moet hiervoor 10 wc-rollen sparen en zet op alle 10 de rollen een andere cijfer. Dit zijn de kegels met het aantal punten wat je kunt behalen. Zet ze in een driehoek neer op de grond, net zoals een echte bowlingbaan. Wij raden als tip aan om een knikker, een klein balletje zoals een stuiterbal of een grote prop papier te gebruiken. Klaar is je eigen bowlingbaan, lekker spelen maar!

3 Telefoonhouder maken

Met slechts twee wc-rollen en een schaar maak je zelf gemakkelijk en snel een telefoonhouder. Je hoeft hiervoor je telefoon niet de gehele tijd vast te houden als je een filmpje aan het kijken bent. Je kunt de houder ook gebruiken als je zelf iets wilt filmen. Om dit zelf te maken moet je aan de bovenkant van de twee wc-rollen twee spleetjes knippen. Zorg ervoor dat de spleetjes net zo breed zijn als je telefoon zelf. Zet de rollen naast elkaar en plaats je telefoon er gemakkelijk in. Je kunt de telefoonhouder ook zelf versieren of een kleur geven. Ideaal ook om je kleintje een filmpje zo te laten kijken vanaf je telefoon!