De beste tip waardoor je badkamer spiegel nooit meer beslaat

Herken je dat ook je bent lekker aan het douchen of je ligt tijdens deze koude buitentemperaturen heerlijk even in een warm bad dat je ramen maar vooral je spiegel in de badkamer snel beslaat. Er ontstaat namelijk condens op de spiegel waardoor je eigenlijk helemaal niks meer door de spiegel meer kunt zien. Dat is natuurlijk al vervelend wanneer je uit de douche of uit bad je eigen wilt opmaken of je haren doen, maar je kunt helemaal niks zien in de spiegel. Toch is er nog een groter probleem die je niet direct zult opmerken. Het gaat hierbij om schimmel, helemaal als je een houten frame hebt rondom de spiegel kan dit ook het houtwerk aantasten.

Je zult dit niet direct opmerken, maar als dit elke avond gebeurt dat je badkamer spiegel beslaat en helemaal onder de condens zit zal je na een aantal maanden kunnen merken dat het hout gaat stinken en mogelijk aan het rotten is van binnen. Ook kan er schimmel ontstaan op de spiegel of aan de achterkant van de spiegel. Gelukkig hebben wij de perfecte tip voor jullie hoe je een spiegel die helemaal onder de condens voortaan kan voorkomen.

Tip 1 kies voor een goede ventilator in de badkamer

Door deze tip te hanteren zul je merken dat er minder snel dampen van het warme water blijft hangen in de badkamer. Nu weten we dat het niet altijd voor iedereen mogelijk is om een goede ventilator te hebben, of te vervangen. Daarvoor hebben we een hele goede maar simpele andere tip voor jullie.

Tip 2 Zet altijd een raam open tijdens het douchen of in bad gaan

Je kunt er ook voor kiezen om een raam open te zetten wanneer je uit de douche of bad stapt, alleen vaak zul je merken dat je raam al beslagen is omdat de warme dampen snel in de badkamer blijven hangen. Wij adviseren dan ook altijd om het raam op een kiepstand te zetten, zodat je tijdens het douchen of in bad gaan al ervoor kunt zorgen dat de warme dampen de badkamer kunnen verlaten. Hierdoor zal je snel zien dat je spiegel in de badkamer niet of nauwelijks meer onder de condens komt te zitten.

Naast je badkamer spiegel voorkom je met deze 2 handige en simpele tips ook vochtproblemen in de badkamer. Je zult zien dat tegels snel helemaal nat en vochtig zijn inclusief alle naden en kitranden. Dankzij deze tips zal je hier ook minder snel last van hebben waardoor ook de kans op schimmel op de kitplekken minder snel zal voorkomen.

Vind jij deze tips handig? Laat het ons weten en deel het vooral verder met diegene die deze tips wel kunnen gebruiken!