Dit is de beste manier om vlekken uit je kussens te krijgen

Over het algemeen hebben we allemaal wel wat kussens in huis. In eerste instantie natuurlijk al voor je bed, maar daarnaast hebben velen ook een aantal kussens op de bank liggen om hiermee wat sfeer in te brengen in de woonkamer of het gedeelte in je huis waar de kussens liggen. Een ongelukje zit vaak in een klein hoekje, je kunt namelijk iets knoeien op je kussen of kussens waardoor er vlekken opkomen te zitten. Niet elk kussen heeft een hoes die je in de wasmachine kan draaien. Gelukkig hebben wij een hele handige tip hoe je makkelijk, snel en effectief een of meerdere vlekken uit je kussen(s) kunt verwijderen.

Zelf heb ik dit laatst met rode wijn gehad, ik ging zitten op de bank en per ongeluk vielen er paar druppels rode wijn uit het glas direct op mijn blauw witte kussen. Direct ging ik online research doen wat nou de beste en efficiƫntste manier is om de rode wijnvlekken te verwijderen. Gelukkig kwam ik onderstaande tip tegen die ik uiteraard graag met de lezers van Usefulhometips wil delen!

In principe heb je dit middel al in huis om de vlekken te verwijderen uit je kussen. Het enigste wat je hiervoor nodig hebt is eigenlijk een sterk wasmiddel te hebben waarmee je een sopje kunt maken met wat warm water in combinatie met een scheutje wasmiddel. Zorg ervoor dat je de vlekken deppend met een spons of doek probeert te behandelen, zodat de stof niet beschadigd of dat het vuil er dieper in gaat zitten. Je kunt eventueel ook een zachte borstel gebruiken op het kussen, zodat die weer mooi vlekvrij gaat worden. Dit is wel afhankelijk van de hardnekkigheid van de vlek en het materiaal waarvan de kussen is gemaakt.

Helaas heb ik geen foto meer van de kussen toen die onder de wijnvlekken zat, maar wel hoe ze nu weer eruit zien. Er is geen vlek meer op te zien! Deze tip gaat je zeker ook centjes besparen aangezien je anders al veel sneller tot de conclusie was gekomen dat je graag een nieuw of meerdere kussens wil kopen omdat er vlekken opzitten.

Kun jij deze handige tip gebruiken? Laat het ons weten of het gelukt is en deel deze handige schoonmaaktip vooral verder met alle andere huishoudens in Nederland die je kent!